Very Cherry presenteert Spring/Summer 2021. Huh 2021? Maar slaan jullie dan de winter zomaar over? Nee hoor, maak je geen zorgen. Zo werkt het nu eenmaal in de modewereld. Je werkt altijd een flink stuk vooruit. Dus terwijl de najaarscollectie werd geproduceerd lieten wij de  nieuwe ontwerpen voor de zomer van 2021 vast zien aan de winkeliers die Very Cherry inkopen voor hun winkels.

Dat was nog best spannend dit jaar want door Corona waren er maar weinig zekerheden. Komen de winkeliers wel inkopen? Kunnen we wel aan leuke stoffen komen? Gaan de beurzen wel door?

Een hoop spanning en hoofdpijn later kunnen we zeggen dat de showroom vol hangt met prachtige, fairtrade stukken, dat alle winkeliers er gewoon weer staan om in te kopen, en wij vol trots en met plezier uitzien naar het moment dat deze collectie in de rekken hangt.

Geïnspireerd door de natuur

Ontwerpster Caroline Poiesz maakt al vanaf het begin alle ontwerpen zelf. Het naai- en productiewerk vindt inmiddels plaats in onze kleinschalige maar zeer professionele fabriek in Polen, maar alle ideeën en stofkeuzes worden in ons Rotterdams atelier gemaakt door Caroline zelf. Deze collectie liet Caroline zich inspireren door deze quote van filosoof Lao Tse: “Nature does not hurry, yet everything is accomplished.”

Een collectie waarbij we de rust hebben gevonden en ons afsluiten voor de vluchtigheid van fast-fashion. Geïnspireerd door het groeien en bloeien van de natuur in het voorjaar, zonder haast, zonder stress.. Zo worden de mooiste beestjes geboren, ontstaan prachtige planten en bloeien de mooiste bloemen op.

Meer nog dan ooit focusten wij dit seizoen op de kracht van Very Cherry: kleinschalige fairtrade productie in Europa, stoffen van hoge kwaliteit, meer linnen, meer eco-katoen en meer EcoVero. (viscose gemaakt van houtpulp)

Je zult zien dat de voorjaarscollectie van Very Cherry vooral bestaat uit soepele stoffen en subtiele prints. Caroline zegt zelf over haar nieuwe collectie:

“Ik ben teruggegaan naar de oorsprong en vond daar weer de kracht van het vrouwelijk silhouet en de kracht van eenvoud. Maar dan wel met een oog voor detail. Een houten knoop, een uitgesproken halslijn… Je hoeft niet ver te zoeken om het Very Cherry handschrift te ontdekken in de stukken uit deze collectie. En ik hoop dat mijn klanten ook verliefd zullen worden op deze collectie voor Spring Summer 2021.”

 

Ontwerpstudio Very Cherry Rotterdam

 

Subtiele prints

Het is je haast niet voor te stellen, maar nog geen 4 jaar geleden gingen wij voor het eerst naar de beurs. De Modefabriek in Amsterdam.

Dat betekent dat voor die tijd Very Cherry alleen maar bij ons in de winkel verkrijgbaar was, en nog niet door andere retailers kon worden ingekocht.

De collectie die daar hing zou je haast niet meer herkennen als Very Cherry collectie. We hadden toen namelijk nog helemaal geen prints! Zero! Nada!

En toch was het een hit, gelukkig! Veel van de inkopers die toen voor het eerst een order schreven zijn al die tijd trouwe klant gebleven en hebben de ontwikkeling van Very Cherry als merk van alléén maar uni’s (effen stoffen) naar een complete collectie vol goede basics maar zeker ook met een scala aan prints van dichtbij meegemaakt.

De komende zomercollectie bestaat ook weer uit veel basis-stukken, wij geloven in duurzame, tijdloze fashion. En wat is er nu duurzamer dan een goede zwarte kokerrok, een fijne perfect-zittende high waist Marlene Pants, of een koraalkleurig boothals topje die overal op kan?

Maar daarnaast pakken we uit met heerlijke prints die het verhaal vertellen van de collectie. Denk Franse badplaatsen, denk romantiek, denk films van weleer en flaneren op een boulevard aan een hagelwit strand. Je hoeft er alleen nog een zonnehoed bij op te zetten en jij steelt de show!

 VeryCherry - Lavendel - Revers Dress - Cross Over Dress

Linnen

Een soepel vallende rayon met linnenlook en -feel. Deze items werden door de inkopers massaal besteld! En wij zijn misschien niet zonder vooroordeel maar snappen wel waarom.. Deze hoogwaardige zachte stof heeft een super-chique uitstraling! Kreukt een stuk minder dan 100% linnen maar heeft wel de uitstraling en luchtigheid van die mooie stof.

Verkrijgbaar in twee kleuren: Naturel en Lavender <3.

Heb je naast de jurken ook de prachtige Vera Pants, dat is een nieuw model pantalon in onze collectie. High Waisted zoals je van ons gewend bent bij de Marlene Pants en de High Waist Trousers. Maar met een extra stoere band in de taille, een strikceintuur en een mom-jeans fit. Elegant én stoer.. very Very Cherry dus.

Very Cherry SS21 Collectie Linnen Ecovero Viscose

EcoVero

We zijn blij om te merken dat in de modewereld het gebruik van duurzame grondstoffen steeds meer de norm wordt. Wij werken samen met verschillende leveranciers die nu ook Lenzing EcoVero stoffen aanbieden. EcoVero is een stof die lijkt op viscose, maar dit materiaal wordt gemaakt van houtpulp. Voor de productie van deze duurzame textiel worden speciale hernieuwbare en FSC of PEFC gecertificeerde bossen gekweekt waar het hout dankzij een circulaire chemische behandeling verwerkt wordt tot een prachtig luchtige stof. En Lenzing Ecovero houdt ook nog eens veel langer kleur dan 100% viscose textiel dat doet. Dit scheelt dus onnodige houtkap, enorme logistieke vervuiling van textiel dat normaalgesproken van buiten Europa moet komen, het chemische proces is circulair en is veel minder milieubelastend. Kleding van het Lenzing EcoVero is vergelijkbaar met viscose: licht, comfortabel, zijdezacht, ademend en licht glanzend. Daarnaast lijkt het op de duurzame materialen Tencel en Lycocell, maar dan met die eigenschap op kleur nog veel langer vast te houden. Een nóg duurzamere optie dus. In onze zomercollectie zijn 2 prints gemaakt van Eco Cotton en 3 prints zijn gemaakt van Lenzing EcoVero. Daarnaast gebruiken wij in de collectie Organic Cotton en bijna al onze stoffen hebben het Oeko-Tex keurmerk. Dat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt om de stof te vervaardigen.


Zo, dat is vast een tipje van de sluier… Je begrijpt nu vast ons ongeduld in het wachten op deze prachtige collectie. De eerste leveringen worden verwacht in februari 2021. Dus hang vast een kalender boven je bed, het aftellen is begonnen!

 

Liefs,

Masha

Sales & Marketing bij Very Cherry

 

 

 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst