Very Cherry opent nieuwe brandstore

 

Rotterdam – Hoewel het een spannende tijd is voor ondernemers durft Caroline Poiesz het aan: haar succesvolle boetiek Very Cherry verhuist. Na 16 jaar op hetzelfde adres aan de Botersloot opent zij in maart haar nieuwe deuren aan.. de Botersloot! Met meer dan drie keer zoveel oppervlakte hoopt Caroline dat zij, als straks als het stadscentrum weer bruist,  in het nieuwe pand nóg meer dames kan inspireren met haar uitgebreide aanbod damesmode en haar eigen Very Cherry collecties.

“Het is wel grappig,” zegt Caroline terwijl zij met zorg een online bestelling inpakt “Het pand op de hoek staat al twee jaar leeg en was best een doorn in het oog. Zo’n lege winkelruimte maakt de buurt niet aantrekkelijker. Maar toen ik ’s nachts lag na te denken over de mogelijkheden om als ondernemers iets gezamenlijks te presenteren in de leegstaande etalage zag ik opeens de vele mogelijkheden van het pand. Zo veel licht en zo’n fijne zichtlocatie op loopafstand van de Markthal. Alles viel op zijn plek. Dit moest ons nieuwe pand worden.”

In de afgelopen 16 jaar ontwikkelde Very Cherry zich van een winkel die zich specialiseerde in vintage inspired damesmode naar de brandstore van Caroline’s eigen kledinglijn. Inmiddels hangt de Very Cherry collectie bij veel andere winkels in de rekken, zowel in Nederland als daarbuiten.

Caroline’s succes heeft zij voor een groot deel te danken aan het steeds verder ontwikkelen van haar eigen merk. Wat begon met een paar kokerrokken en jurken die zelfs nog in de kelder van het huidige pand in elkaar werden gezet, is uitgegroeid tot een internationaal label. De productie verplaatste zich van de kelder naar een kleinschalige fabriek in Polen. “Fairtrade produceren is voor mij heel belangrijk. Daarom ben ik vanaf het begin op zoek geweest naar een producent dicht bij huis. Inmiddels werk ik al 12 jaar samen met deze fabriek en kennen we elkaar door en door. En als ik wil rijd ik er zo naartoe.” Het ontwerpen van de collectie gebeurt nu in de studio in het Oude Noorden, maar zal straks ook plaatsvinden in het nieuwe pand.  

Very Cherry staat voor eerlijk geproduceerde damesmode met een vrouwelijke pasvorm en een eigenwijze knipoog. Je bespeurt als je langs de rekken loopt een bijzondere mix van eigentijdse stoffen en de vrouwelijke pasvorm van weleer. Basics en alledaagse stukken worden afgewisseld door vrouwelijke jurken met een pasvorm die wat doet denken aan tijden van weleer. De tijden van jazzclubs in Parijs, dames met vrouwelijke vormen, stoere broekpakken en broeken die hoog in de taille vallen. “De klanten die ik in mijn winkel ontmoet zijn altijd de muzes geweest voor mijn collecties. Ze zijn van alle leeftijden, alle lichaamsvormen, en ze dragen mijn ontwerpen allemaal op hun eigen manier. Ik vind het fantastisch om te zien dat mijn klanten zich zo vrouwelijk voelen in mijn ontwerpen.”

En nu groeit het merk uit zijn jasje. “Ik merkte dat mijn huidige winkelpand een rem begon te worden, de collectie blijft groeien maar het aantal meters dat ik tot mijn beschikking heb niet.” Toen het idee van een verhuizing ontstond bleek de vraag vooral ‘waarheen?’ “Het MaHo kwartier, het winkel- en horecagebied nabij Blaak is nu juist zo’n charmant en authentiek buurtje.” Het hoekpand bood uitkomst. Very Cherry’s klanten kunnen per maart slechts een paar deuren verderop hun modehart ophalen in de nieuwe brandstore. Bezoek Very Cherry nu op Botersloot 52a en per maart op nummer 62a. Het fantastische hoekpand waar we tegen die tijd echt niet meer omheen kunnen.

Eigenaresse Caroline voor het nieuwe pand

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst