Rotterdam - Dave Andriese en Caroline Poiesz beginnen deze lente allebei aan een nieuw avontuur. Dave opent zijn eigen winkel DANDY, terwijl zijn vrouw Caroline met haar kledingzaak Very Cherry een groter pand betrekt. Gezellig een paar deuren verderop.

door Cathelijne Beijn

“Ik moest onlangs nog effe onder het mes”, zegt Dave, als we vragen hoe het nu met ‘m gaat. Want de amateurwielrenner belandde zo’n anderhalfjaar geleden door een fietsongeluk met een flik gehavend gezicht in het ziekenhuis. “Er zat opeens een schroefje los in m’n schedel, van die operatie toen. Leek me beter dat die eruit ging.” Verder heeft Dave nergens meer last meer, vertelt hij. Ja, dat zijn theatertournee dat jaar niet doorging; daar heeft ie nog steeds de pest over in. Maar dat kwam vooral door corona. “Ik had ‘De Tour van 80’ georganiseerd: een eerbetoon aan Joop Zoetemelk, met allemaal topgasten uit de wielerwereld.” Namen als Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Frank Lammers en Zoetemelk zelve zouden in negen etappes ‘een avond met Joop’ organiseren. Maar toen moesten de theaters dicht. “Mijn bomvolle agenda was opeens leeg. En ik moest revalideren na die klap met m’n fiets. Toen ben ik platen gaan verkopen op Facebook. Dat liep als een tierelier.”

Vooral beatmuziek uit de jaren vijftig en zestig is Dave’s specialiteit. Dat rommelen met vinyl, dat doet ie al jaren. “Als student stond ik om 5 uur ‘s ochtends al bij de markt om te zien wat voor handelswaar er werd uitgeladen. Als ik dan zo’n bananendoos vol platen tevoorschijn zag komen, was ik er als de kippen bij.” Inmiddels groeit de platenkast in hun huis uit zijn voegen en mag er best wel eens iets uit. “Dave weet soms niet eens wat ie in de kast heeft staan”, lacht Caroline. “Maar hij heeft er volop verstand van. Straks gaat ie platen verkopen in mijn oude winkelpand. Van je hobby je werk maken, dat is het leukste dat er is.” 

Very Cherry, de kledingwinkel van Caroline waar Dave straks intrekt, verhuist na vijftien jaar van de Botersloot 52A naar het hoekpand een paar deuren verderop. “Ik was al lang op zoek naar een grotere ruimte”, vertelt Caroline, “en uitgerekend in coronatijd kwam deze kans voorbij.” Straks heeft ze alles onder één dak: een winkel, atelier, kantoor en een magazijn. En dat op de mooiste plek in de straat. “Ik werk al 16 jaar zo hard aan mijn eigen merk dat ik uit mijn pandje groei. Naast Nederland hangt mijn collectie inmiddels ook in landen als België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Ik heb straks een atelier waar mensen zelf kunnen zien dat alles in Rotterdam wordt bedacht en uitgewerkt. Dit is wat ik al heel lang wilde.” 

Een paar weken nadat Caroline haar nieuwe pand opent, zal Dave de ‘oude’ winkel betrekken. “Dave mag in mijn voormalige winkel gaan zitten, maar dan moest ie wel hier helpen met klussen”, grapt Caroline. Dat was hard nodig, want sinds de jaren zeventig leek er niets meer aan het pand van de voormalige winkel Coins & Stamps te zijn gedaan. “Alles was blauw en zwart geverfd, van de muren tot aan het plafond”, zegt Dave. “Nu is de boel opgefrist en hangt er een mooi lichtplan. Ik ben lekker bezig geweest, de afgelopen weken.” Caroline glimt van trots. “Ik kan niet wachten om mijn nieuwe winkel in te richten. En om straks, als het weer kan, samen met Dave evenementen te organiseren voor onze klanten.”

Very Cherry
Very Cherry verkoopt basics voor vrouwen waarmee je eindeloos kunt combineren. De eigen collectie is 100% fairtrade en wordt gemaakt in een Poolse fabriek waar de arbeidsomstandigheden goed zijn, de lonen eerlijk en waar wordt omgekeken naar het personeel dat met veel liefde werkt aan Caroliens creaties.

DANDY

Bij DANDY vind je naast platen ook herenkleding, gebaseerd op de klassieke stijl van de sixties. Alles in de winkel is te koop: van foto’s van V!P’s International Art Galleries tot de Dual platenspeler waar Dave z’n vinyl op draait. Ook vind je er fietskleding van 36 Cycling.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst