Vandaag is mijn laatste stage dag van een geweldige stage van 4 maanden. Ik heb een hoop geleerd en leuke mensen ontmoet in deze tijd. Vraag je je af hoe en stage bij Very Cherry er uit zou zien? Lees dan verder.

Een stage bij Very Cherry is heel breed. Soms ging ik even wat boodschappen of kleding die iemand had besteld naar de winkel brengen. Soms had ik ook wat klusjes zoals verf halen voor het stoepbord en die verven of een tochtklep op de brievenbus doen. Dit zijn klusjes die ik naast werk deed waar ik over een langere tijd mee bezig was. Ik heb veel gewerkt met de website via WordPress. Daar schreef ik deze blogs twee keer per week, zorgde ervoor dat de “shop hier” pagina er netjes uit bleef zien en omschreef ik de producten van de nieuwe collectie die jullie deze zomer te zien zullen krijgen.

Terwijl ik hier was kreeg ik heel goed mee hoe een bedrijf in zijn werk gaat. Bij Very Cherry werken zeven mensen, in tegenstelling tot grotere bedrijven waar ik stage heb gelopen, kende ik iedereen. Ik kon zien wat ze aan het doen waren en er was ruimte voor vragen. Zelf vind ik het complete proces van een collectie maken en dat verkopen heel interessant.

Op school leer ik vaak de kleine stukjes en kleine verkoop technieken maar je krijgt nooit het complete plaatje te zien. Ik heb vaak gedacht over hoe je een bedrijf moet beginnen, maar de vraag die telkens in mij opkwam was; waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Caroline vertelde me een inspirerend verhaal over hoe zij ooit is begonnen en zei; gewoon doen!

Het aller leukste vond ik wanneer we een foto shoot gingen doen met de shopgirls van Very Cherry. Al mijn collega’s gingen dan omstebeurt naar de winkel zodat we een paar leuke foto’s van hen konden maken in hun favorieten Very Cherry kleding. Hierboven zie je wat foto’s die mijn collega’s van mij hebben gemaakt.

Na heel veel gezelligheid en leermomenten ga ik mijn studie afronden,  Manger Retail to be. Iedereen van Very Cherry heel erg bedankt voor alle gezelligheid en tijd en moeite die jullie in mij hebben gestopt om mij meer te leren. Ik kom snel nog is een keertje langs!